Je eigen biografie in de boekenkast!

Hoe zou je het vinden als jouw naam op de plek van het vraagteken komt te staan? Je eigen biografie in de boekenkast, hoe bijzonder is dat! Of van een dierbare: het is natuurlijk ook een fantastisch cadeau!

De werkwijze is simpel, in ACHT STAPPEN.

1/ Eerst krijg je een vragenlijst van me met vragen die je geheugen alvast activeren.

2/ Ondertussen vraag ik je ook om alles te verzamelen aan foto’s en andere memorabilia (bijv artikeltjes, diploma’s, medailles, boeken, platen, etc) die voor jouw verhaal belangrijk zijn.

3/ Dan kom ik bij je langs en doe een aantal interviews met jou en desgewenst met de mensen die belangrijk zijn (geweest) in je leven. Hoeveel interviews en hoeveel mensen, dat hangt af van wat jij wilt en voor welke boek-optie je kiest.

 

4/ En dan ga ik schrijven. Als de eerste ruwe versie af is krijg je die te lezen. Dan kan je er zoveel op schieten als je wilt.

5/ Vervolgens schrijf ik de definitieve versie, die gaat dan ook nog een keer naar jou toe voor een laatste controle op feiten en eventuele onjuistheden.

6/ Dan laat ik een onafhankelijke redacteur die er helemaal fris naar kijkt nog een keer doorheen gaan om alle typefoutjes of grammaticale slippertjes eruit te filteren.

7/ Aansluitend gaat het boek naar de vormgever. Die maakt de indeling van het boek inclusief de foto’s. Die krijg jij ook te zien.

8/  En pas als jij er helemaal tevreden over bent gaat het naar de drukker. Je krijgt twee tot vijf exemplaren van het boek van jouw keuze, maar je kunt er uiteraard zoveel bijbestellen als je wilt.

Er zijn vier standaardvormen van biografieën. Maar als jij het anders wilt, dan kunnen we uiteraard kijken naar de mogelijkheden.

A/ Levensverhaal “Basis”                         30 pag  + 10 foto’s                             € 995

B/ Levensverhaal “Standaard”                 80 pag  + 15 foto’s                           € 2495

C/ Levensverhaal “Uitgebreid”                120 pag  + 20 foto’s                          € 3995

D/ Levensverhaal “Deluxe”                     200 pag  + 25 foto’s                           € 6495

De prijzen zijn exclusief btw, en inclusief twee (A), drie (B), vier (C) of vijf (D) exemplaren van het boek. Extra bijbestellen kan natuurlijk altijd. Over de kosten daarvan informeer ik je graag desgevraagd.

Samen met zijn weduwe Nicole schreef ik de biografie van Menno Buch. ‘Buch’ verscheen bij uitgeverij Nieuw-Amsterdam.

Een paar reacties op “BUCH”:

Ik heb het boek in ongeveer één ruk uitgelezen en vind het behalve loeiinteressant ook heel leerzaam.

Bert van der Veer

Dit boek geeft precies aan wie Menno Buch was: de Pietje Bell van de Lage Landen. Alles waarvan mensen zeiden: dat kun je niet maken, dat deed hij gewoon. Aan het eind van zijn leven kreeg hij mega-erkenning met zijn meesterwerk Buch in de bajes. Het echte gezicht van Menno leer je kennen met dit boek. Prachtig!

Albert Verlinde

Binnen tien pagina’s had ik iets van: hoe heeft deze man überhaupt ooit succes kunnen hebben, met zo’n jeugd? Het is echt een mooi boek!

Humberto Tan

Ik had het boek binnen tweeëneenhalve dag uit, ik kon er geen genoeg van krijgen en pakte elke kans aan om weer een aantal bladzijden te lezen. Na het boek gelezen te hebben ben ik nog meer onder de indruk van Menno.

Brian Valkestijn

Mooi, heel herkenbaar en bepaalde momenten met een brok in mijn keel.

Mark van Wengen

Het verhaal van het bijzondere, spectaculaire leven van een man met een gouden hart. Een boek met een lach en traan, een prachtig Buchbeeld.

Bram Slinger

Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Mooi, puur, eerlijk en Menno. Soms was het net of hij naast me zat te vertellen, heel intens. Ik kon het boek bijna niet weg leggen.

Marije Marsman