Een levensfilm maken kan in twee vormen:

1. MET de hoofdpersoon: we maken de film samen

“MET de hoofdpersoon” betekent dat degene over wie het gaat (meestal jijzelf) nauw betrokken is bij de totstandkoming. We gaan samen om de tafel zitten en bespreken alle wensen en ideeën: wie gaan we interviewen, waar gaan we filmen, wat is er aan archiefmateriaal, welke muziek gaan we gebruiken etc.

Vervolgens maak ik een uitgewerkt plan, dat leg ik ter goedkeuring voor met bijbehorende offerte, we stemmen alles af tot je er volledig achter staat en dan ga ik aan de slag. Of eigenlijk: we gaan aan de slag, want je hebt zelf natuurlijk de hoofdrol in de film.

2. OVER de hoofdpersoon: een film als verrassing

“OVER de hoofdpersoon” betekent dat de film een verrassing wordt voor degene over wie het gaat. Bijvoorbeeld:

– Je man/vrouw wordt binnenkort 40, 50, 60, 65, 70 etc (53 of 67 kan natuurlijk ook 😉)
– Je ouders zijn dit jaar 25, 30, 35, 40 etc jaar getrouwd
– Je baas gaat met pensioen
– Je zakenpartner zit 25 jaar in het vak/het bedrijf
– Kortom: iemand heeft iets te vieren en er komt een feest of receptie.

Geloof mij, er is geen mooier cadeau dan iemand verrassen met een film over zijn/haar leven. We gaan samen om de tafel zitten en bespreken alle wensen en ideeën, ik maak een gedetailleerd plan met bijbehorende offerte en als jij of jullie (samen geven kan natuurlijk ook, met het bedrijf, de familie of de vriendenclub) er blij mee is/zijn, gaan we aan het werk.

Je kunt een film zo beknopt en zo uitgebreid maken als je maar wilt. Hoe beknopt of uitgebreid, dat hangt af van een heleboel factoren: hoe lang wordt de film, op hoeveel en op welke locaties wordt er gefilmd, hoeveel mensen worden er geïnterviewd, hoeveel archiefmateriaal wordt er gebruikt, etc etc.

 

Bij de eenvoudigste variant, met 1 tot 3 interviews en een lengte van 15 minuten, moet je denken aan een vanaf-prijs van € 950 ex BTW. Wil je meer informatie over de uitgebreide mogelijkheden, vraag dan de digitale brochure aan. Die ontvang je dan direct per mail.

WAT VAKMENSEN OVER MIJ ZEGGEN

Ik ken Edwin als een creatieve en ondernemende collega, die doorgaat waar menig ander zou stoppen. Edwin is altijd betrokken. Zijn brede televisiekennis als maker – voor zowel (inhoudelijk) publieke en commerciële programma’s – maken hem veelzijdig en breed inzetbaar.

Shula Rijxman

Voorzitter Raad van Bestuur NPO

Edwin werkt heel goed samen met zowel collega’s als cliënten. Zijn diplomatieke, punctuele en consistente bekwaamheden maken hem tot een betrouwbare en creatieve eindredacteur en maker.

Nicole Buch

programmamaker / producent / presentator

Ed is niet alleen een briljant programmamaker, maar ook een supertalent als schrijver en een groot muziekkenner. In korte tijd is hij een van mijn helden geworden.

Menno Buch

(1951-2014)

Samenwerken met Edwin is iets waar ik me altijd op verheug want hij is op alles voorbereid en creëert ruimte voor improvisatie. Bovendien wordt er tussendoor een hoop gelachen! Zijn positieve vibe is uniek en van onschatbare waarde.

Bram Slinger

editor, colorist

Samenwerken met Edwin was enorm prettig. Hij nam de tijd om alles goed en op ons gemak door te spreken, door te nemen, te herschrijven en te repeteren. Ook tijdens de opnamedagen bleef Edwin relaxed, rustig en enthousiast wat mij een gevoel van zekerheid en waardering gaf. Het was voor mij leerzaam en leuk, iets waar Edwin een groot deel aan heeft bijgedragen.

Menno Barreveld

dj Q Music

Ik heb Edwin leren kennen als een sympathieke en doortastende programmamaker. Hij is erg prettig om mee te werken, hij is flexibel en staat open voor andere meningen. Daarnaast heeft hij een dosis ervaring waar je ‘u’ tegen zegt.

Barbara Coronel

uitvoerend producent

Ik maak sinds enkele jaren tv programma’s met Edwin. Om een te lange lofzang wat in te perken, hier wat kernwoorden: geweldige eindredacteur, creatief, fantastische montages, bijzondere muziekkeuzes

Mark van Wengen

cameraman / producer

Ik heb Edwin leren kennen als een enthousiaste en creatieve pragmaticus. Altijd bereid om over de grenzen van z’n eigen horizon heen te stappen. Open en loyaal. Edwin staat voor wat hij doet en is daarbij in staat om dat op een prettige en duidelijke manier over te brengen op een team. Met een idealistische inborst en een commercieel verstand.

Peter Blom

regisseur/programmamaker

Edwins passie is muziek en dat klinkt overal in door. Van zijn melodische, prettige teksten tot zijn vloeiende, ritmische montages. Een vakman die altijd de juiste snaar weet te raken en dissonanten niet uit de weg gaat. Edwin dirigeert het maak-proces met verve en weet de stemming er altijd in te houden, altijd met een glimlach op zijn gezicht. Iemand met een geweldige algemene ontwikkeling die zijn klassiekers kent. Maar ook vol met nieuwe ideeën. Een eindredacteur, tekstschrijver en programmaontwikkelaar van niveau.

Willard Jansen

regisseur/eindredacteur/cameraman/editor

Als eindredacteur kon Edwin mij als item-regisseur de ruimte bieden om mijn eigen creativiteit tot uiting te laten komen, maar hield hij het overzicht voor het eindproduct. De beslissingen die hij nam, kwamen zijn collega’s altijd ten goede en waren voor het eindproduct essentieel. Hij staat open voor nieuwe ideeën en heeft een uitstekende muzieksmaak.

Hinke Brinkman

regisseur/docent

Edwin is een zeer betrouwbare eindredacteur met de gave om inhoudelijk heel sterk te zijn.

Roeland Ludoph

cameraman/docent Beeld & Geluid ROC

Edwin is een enthousiaste man met een prettig karakter en een groot relativeringsvermogen. Een zeer creatieve geest vol vernieuwende ideeën.

Susanne Stehmann

coördinator Mediateam Dienst Justitiële Inrichtingen